Bericht van het districtsbestuur

Goedemiddag bestuursleden en functionarissen van aangesloten verenigingen, 

Om te beginnen willen we van deze gelegenheid gebruikmaken om u het allerbeste toe te wensen voor 2021. We hopen dat het nieuwe jaar, dat ons enerzijds hoop geeft vanwege de nieuwe vaccins, maar anderzijds zijn corona en andere ziekten nog steeds een groot gevaar voor ons welbevinden, leidt tot een jaar met minder teleurstellingen en verdriet. 

Misschien heeft u de berichtgeving gelezen vanuit de recent gehouden Algemene Ledenvergadering van de KNBB-vereniging Carambole (KVC), de vereniging waar wij als district onder vallen. In deze vergadering is meegedeeld dat het bestuur van de KVC besloten heeft dat de gewestelijke teamfinales, de Landsfinale, de gewestelijke PK-kampioenschappen en de Nationale Finales PK voor zowel de dag- als avondcompetitie niet meer worden gespeeld. Dit geldt ook voor de gewestelijke en nationale voorwedstrijden. Indien u dit gemist heeft volg dan de volgende link:https://www.knbb.nl/nieuws/besluiten-kvc-over-gewestelijknkslandsfinale 

Het bestuur van het district kan natuurlijk geen koffiedik kijken, maar kan zich niet zo goed voorstellen dat we in februari/maart/april nog steeds niet mogen biljarten in wedstrijdverband. De periode dat we onze competitie, beker en pk’s kunnen spelen is door het bovengenoemde besluit van de KVC aanzienlijk verruimd. Nu kunnen we in principe doorspelen tot in juni, we zijn niet afhankelijk van dat van gewestelijke en landelijke finales. In een periode van begin maart tot eind juni kunnen we de eerste helft van de competitie afmaken en wellicht een deel van de pk’s en de bekercompetitie. 

Als we weer mogen vergaderen zullen we als bestuur op 13 januari bijeenkomen, waar we plannen willen maken voor wat er mogelijk is als de horeca in februari, maart of april weer open mag. Iedere maand later zal betekenen dat er minder uitgespeeld kan worden. We zullen u eind januari/februari hier nader over informeren in de hoop dat niet voor het tweede seizoen alles als een nachtkaars uitgaat. Maar ook dan zullen we ons erbij neer moeten leggen, dan is het niet anders. Voorlopig houden we echter goede moed! 

Met vriendelijke groeten,
namens het bestuur van het KNBB-district Veluwezoom,
Gerrit Luiten